Digimon Frontier

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Digimon Frontier
デジモンフロンティア
(Dejimon Furontia)
TürMacera, fantezi[1]
Anime televizyon dizisi
YönetmenYukio Kaizawa
SenaristSukehiro Tomita
MüzikTakanori Arisawa
StüdyoToei Animation
Lisans
KanalFuji TV
Diğer kanallar
M-Net (K-TV)
Yayın tarihi 7 Nisan 2002 30 Mart 2003
Bölüm sayısı50
Anime filmi
Island of Lost Digimon
YönetmenTakahiro Imamura
SenaristSukehiro Tomita
MüzikTakanori Arisawa
StüdyoToei Animation
Yayın tarihi20 Temmuz 2002
Yayın süresi40 dakika

Digimon Frontier (Japoncaデジモンフロンティア Dejimon Furontia) veya Digimon: Digital Monsters (4. sezon), Toei Animation tarafından hazırlanan 2002 yapımı bir anime serisidir. Seri, Digimon serisinin dördüncü anime serisi olup ilk üç seriden farklı olarak, ana karakterler olan "DigiDestined", partner Digimon'u eğitmek yerine, "Efsanevi Savaşçılar" olarak bilinen antik ruhlarla birleşmektedirler. Digimon Tamers gibi, doruk noktası da her ortağı bir Mega formu olarak kaynaştıran herhangi bir insana sahiptir. Seri, 7 Nisan 2002-30 Mart 2003 tarihleri arasında yayınlandı.

Seriden önceki olaylarda, Dünya'nın çeşitli iletişim ağlarından kaynaklanan paralel bir evren olan Dijital World'de büyük ve yıkıcı bir savaş çıkmıştır ve bu savaşı Lucemon ile 10 Efsanevi Savaşçı kendilerini feda ederek durdurmuşlardır. Daha sonralarda barışı sağlamak için Dijital World, üç büyük melek olan Cherubimon, Seraphimon ve Ophanimon tarafından yönetmeye başlamıştır.

Ancak bir süre sonra Cherubimon asileşerek yeniden savaş başlatır ve Böylelikle Cherubimon'un desteği ile yaratık-digimonlar ve insan-digimonlar birbiriyle savaşmaya başlar. Eskisi gibi efsanevi savaşçılar olmadığı için savaş, Digital World'ü parçalar ve yok etmeye başlar. Ancak bu dünyaya giren beş çocuk, eski savaşçıların ruhları ile temasa geçebilmektedirler ve bu güçleri sayesinde savaşı durdurmaya çalışırlar.

  1. ^ Ross, Carlos. "Digimon S4: Digimon Frontier". THEM Anime Reviews. 31 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2019. 

Dış bağlantılar

[değiştir | kaynağı değiştir]